Jadual gaji kakitangan awam 2010


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam perpaduan

Melihat kepada statistik kunjungan pelawat IbnRajab Online ini, didapati masih ramai dalam kalangan pengunjung yang berminat melihat (view) entry Jadual Pembayaran Gaji Kakitangan Awam. Maka sekali lagi, dan mungkin tahun ini lebih awal ana panjangkan jadual pembayaran gaji kepada kakitangan awam untuk tahun 2010 sebagai rujukan dan panduan semua pengunjung. Rancanglah kewangan dengan bijaksana semoga setiap yang kita dapat akan bermanfaat.

Sebenarnya jadual gaji ini adalah sebahagian daripada isi pekeliling berkenaan (bilangan 6 tahun 2009) yang dikeluarkan oleh Akauntan Negara Malaysia (ANM) dan ia boleh didapati di laman Jabatan Akauntan Negara Malaysia. Sesiapa yang berminat menyimpan pekeliling tersebut bolehlah download di sini.

Begitu juga, sesiapa yang berminat menyimpan jadual ini, sama ada dalam blog mereka, facebook, atas desktop komputer dan sebagainya bolehlah download di sini. Atau klik sahaja pada jadual di atas, anda akan dibawa ke satu link untuk memudahkan anda berbuat demikian (muat-turun).

Sekian, wassalam.

p/s: nampaknya Kerajaan telah mengambil kira Hari Raya Aidiladha juga untuk dibayar gaji lebih awal pada tahun hadapan. Alhamdulillah..

About these ads

26 Komen (+add yours?)

  1. axis706
    Nov 20, 2009 @ 14:38:17

    salam…

    minta izin untuk ambil jadual untuk paparan di blog saya. tq.

    IR: w’salam. x ada masalah. blh

    Balas

  2. Siti Fatimah Ahmad
    Nov 20, 2009 @ 15:26:32

    Assalaamu’alaikum

    Saya dah sedut untuk laman saya tahun depan… harap diizinkan.. hang lagi hebat… baru November 2009 dah bagi orang geram nak belanja tahun 2010.. he..he…

    Tahniah untuk kita berdua kerana tak lama lagi kita selesai belajar… hai… kita ni dah nak balik mengajar dan bermain-main dengan ISO juga MQA lepas ni… harap sudah bersedia dari segi mental dan fizikal.. pasti rindu nak belajar lagi lepas ni…

    Salam mesra dari Bangi.. Nampaknya tak balik raya haji ni kerana bab 5 belum siap lagi… pening juga buat bab 5 ni..

    SELAMAT HARI RAYA EIDUL ADHA 1430H.

    IR: wa’alaikumussalam warahmatullah ustazah.
    bagus jadual gaji ni guna utk buat perancangan awal. pun begitu, kt hanya merancang tp Tuhan menentukan. InsyaAllah, sama2 kt balik bekerja. Ada rezeki sambung mengaji lagi. semoga Allah permudahkan. Amien

    Balas

  3. mohd farid bin abdullah
    Dis 04, 2009 @ 16:35:17

    semoga kita kerja lebih sepunar kerja kita dan gaji kita di lebih untuk kita

    IR: insyaAllah..

    Balas

  4. pelangi senja
    Dis 10, 2009 @ 11:55:04

    emm…saya pon dok cari jadual gaji taun 2010 sbb nk bajet jugak la…maklum la anak dah start sekolah taun depan ni. kena rancang jugak perbelanjaan supaya hak anak dapat dipenuhi sbb wajib

    IR: betul..

    Balas

  5. ana
    Dis 11, 2009 @ 13:48:54

    Bagusnya, sng nk atur perbelanjaan dan simpanan tahun depan. Harap2 tahun dpn ada bonusla, amin…

    IR: insyaAllah :)

    Balas

  6. syidah
    Dis 15, 2009 @ 23:27:10

    salam.. saya mohon izin utk copy jadual gaji 2010 untuk makluman saya dan rakan2 di FB saya,, tq..

    IR: w’salam. ambillah

    Balas

  7. ummunajihah
    Dis 18, 2009 @ 09:32:54

    salam alaik. mint izin nak amk jadual gaji 2010 untuk paparan di blog saya.thanks.

    IR: w’salam. silakan..

    Balas

  8. nurul azwa
    Dis 18, 2009 @ 19:34:59

    assalamualaikum wbt..
    sy minta izin ambil jadual pmbayaran gaji ni utk simpanan… terima kasih krn memberi kemudahan pada pngunjung blog anda.. =)

    IR: w’salam. blh. alhamdulillah

    Balas

  9. 2bz4money
    Dis 20, 2009 @ 14:05:14

    Salam tuan,

    Mohon izin sedut jadual gaji utk kegunaan blog saya. Sudi2lah kiranya singgah di blog saya yg berkaitan dengan kewangan. Terima kasih

    IR: w’salam. pnjg2kanlah jadual tersebut utk dimanfaatkan oleh seramai mungkin, itulah yg ana niatkan. alhamdulillah. ana dah jenguk n tambah blog sdr/i dlm blog ini. tq

    Balas

  10. ku mohammad
    Jan 02, 2010 @ 23:52:36

    salams tuan..

    mohon izin untuk copy dan paste di blog dan FB..semoga allah panjangkan umur dan murahkan rezeki tuan..

    wsalam..

    IR: w’salam. izin

    Balas

  11. jdin
    Jan 05, 2010 @ 10:00:12

    assallammualaikum terima kasih di atas paparan..

    IR: wsalam. sama2 din

    Balas

  12. maslinda
    Jan 06, 2010 @ 14:30:05

    terima kasih diatas jadula yag diberikan…. boleh la rancang budget ni…

    IR: alhamdulillah. sama2

    Balas

  13. SMKKT
    Jan 09, 2010 @ 00:42:49

    copy jadual gaji

    IR: no hal

    Balas

  14. sk pulo
    Jan 10, 2010 @ 15:26:48

    Salam… terima kasih atas paparan jadual… minta izin untuk letak dalam blog sekolah saya. syukran…

    IR: sikda masalah. mun dpt sertakan sekali link blog ini utk tujuan perkongsian ilmu semata-mata. wallahu aklam

    Balas

  15. Eliza
    Jan 14, 2010 @ 22:55:03

    Salam. minta izin nak copy ke blog saya.
    Terima kasih.

    IR: w’salam. izin

    Balas

  16. Trackback: Jadual Persekolahan 2010 « IbnRajab Online
  17. senyumm
    Feb 01, 2010 @ 19:52:39

    salam..sy mnta izin copy jadual ke blog sy.syukran

    IR: w’salam. go on

    Balas

  18. kak yam
    Feb 09, 2010 @ 22:20:51

    Salam nak minta izin sedut jadual gaji… x larat dah nak tanya kekawan… kena bajet betoi2 ni gawat!!!!!

    IR: ok kak

    Balas

  19. leanna
    Mac 19, 2010 @ 16:29:43

    sy mintak ijin.mau ambil jdual gji yea.takut nak tny kerani.budak baru belajar

    IR: ijin

    Balas

  20. khairi
    Mei 03, 2010 @ 23:37:13

    Assalamualaikum..lama x jenguk Blog Utz..sbuk dgn FB..bagus juga kalau ada jadual gaji..dapat la membuat perkerian untuk bulan seterusnya..wassalam

    IR: w’salam. bagus, mmg bagus. :)

    Balas

  21. zaki
    Jul 14, 2010 @ 09:09:07

    Salam
    Saya mohon kebenaran tuan untuk salin jadual ini ke blog saya.TQ

    IR: w’salam. dibenarkan

    Balas

  22. cg zaiful
    Okt 23, 2010 @ 21:24:36

    jadual gaji untuk tahun 2011 bila boleh dapat.. :)

    IR: biasanya dlm akhir2 thn mcm ni lah. blh rujuk laman jpa

    Balas

  23. ladybee
    Nov 17, 2010 @ 13:49:19

    helooo……jadual gaji tuk 2011 tak kuar lg ke????kalau ada nak izin copy bole tak??? thanxxx

    Balas

  24. Trackback: Jadual Gaji Kakitangan Awam 2011 « IbnRajab Online
  25. Diva Mieza
    Dis 16, 2010 @ 00:11:23

    Assalamualaikum… I love the concept of ur blog n would like to ask permission for using some of the contents that I think relevant to my topic. Please visit my blog too. Thanks!

    Balas

  26. Trackback: Jadual Gaji Kakitangan Awam 2012 « IbnRajab Online

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: