Selamat datang!

Assalamu’alaikum warahmatullahi wabaraktuh..

 Ahlan wa sahlan bikum. Selamat datang ke blog yang tak seberapa ini. Ucapan selamat berpuasa kepada semua muslimin dan muslimat sekalian, semoga kedatangan Ramadhan kali ini membawa lebih rahmat, keampunan seterusnya membebaskan diri dari api neraka Allah SWT.

 Hari ini saya mula menyemak assg.2 yang telah dihantar oleh para pelatih. Saya cukup rasa terkilan sebab ramai antara mereka yang melakukan copy and paste assg. Perkara ini amat saya tak suka. Sekiranya ada dikalangan mereka yang menerima  mesej saya, sila bertindak segera. Ada juga antara mereka yang kurang memahami kehendak saya semasa sesi interaksi yang lepas. Sila email pada saya apa sahaja persoalan anda. Saya inginkan anda lakukan yang terbaik dalam P&P anda demi perjuangan kita yang amat murni. Sahutlah cabaran menjadi guru bukan sekadar makan gaji tapi peluang untuk bekerja dengan bersungguh-sungguh penuh komitmen dan itqan.

Syukran

Advertisements

4 Komen (+add yours?)

  1. abuwijaz
    Sep 17, 2007 @ 12:19:09

    ana kurang bersetuju jika ada guru pelatih yang amalkan konsep copy & paste ni. Kalau di sekolah dulu mereka diajar supaya jangan meniru tapi di IPR mengapa mereka meniru. Di mana etika perguruan dan nilai keikhlasan pada guru ?

    TAK SEMUA MENIRU TAPI ADA LAH SEGELINTIR.

    Balas

  2. abu wildan
    Sep 21, 2007 @ 07:47:03

    salam akhi,
    nak tanya ada tak member-member kita yang ada blog or email. bolehlah kasi pd ana. syukran

    WA’ALAIKUM SALAM AKHI,

    ANA TAK DENGAR LAGI KWN2 JORDAN KITA YG ADA BLOG KECUALI ANTA LAH YANG JD PELOPPORNYA. TAHNIAH!
    NANTI ANA KASI ALAMAT2 EMAIL RAKAN2 KITA KE ALAMAT MEL ANTA. INSYA-ALLAH. ANA TERFIKR JUGA NAK BUAT MEL GROP BAGI GENG2 KITA.

    Balas

  3. abu wildan
    Sep 21, 2007 @ 11:58:44

    tahniah yie atas usaha anta. jom kita mulakan.lagipun kita kena rebut peluang yang ada. dan ICT ni macam “TGNAA” cakap salah satu daripada wasilah dakwah.

    INSYA ALLAH AKHI.. USAHA DAKWAH INI TANGGUNGJAWAB SETIAP MUSLIM. BUKAN USTAZ/AH SAHAJA.

    Balas

  4. jdmaster
    Okt 24, 2007 @ 23:40:45

    em susah nak kata..sekarang ni budaya copy dan paste dah semakin menular dah..bukan hanya dikalangan guru pelatih malah para pelajar di universiti pun dah ramai wat mcm tu..entah la..kat sekolah pun dah mula popular budaya ni..kalau tak dibanteras awal2 nnt habislah org2 kita..tiada kualiti dah..

    TERIMA KASIH ATAS PANDANGAN, PERUBAHAN BERMULA DGN DIRI SENDIRI.

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: