Ayah dan Ibu

Ayah dan Ibu
Ayah dan Ibu
Itulah permulaan kami
Dapat melihat bulan dan matahari

Ayah dan Ibu
Ayah dan Ibu
Itulah permulaan kami
Dapat melihat bulan dan matahari

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ayah dan Ibu
Ayah dan Ibu lah mesti dihormati

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ayah dan Ibu
Ayah dan Ibu lah mesti dihormati

Ayah dan Ibu
Ayah dan Ibu
Wali-wali keramat
Pada mereka kita beri hormat

Pakailah tunjuk ajar dan nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat

 Sudirman Haji Arshad

Kepada sesiapa yang masih mempunyai ayah dan ibu.. buatlah baik kepada keduanya.. bahagiakanlah hati mereka.. tunjukkanlah kegembiraan di samping keduanya.. doakanlah di masa ketiadaan mereka.. Jagailah dan bertanyakanlah makan minum mereka.. Khabar mereka.. Rawatilah sakit demam mereka.. tanpa rasa jemu.. Selamilah hati dan kehendak mereka yang tersimpan rapi dilubuk sanubari..

 Wassalam!

Advertisements

5 Komen (+add yours?)

  1. abukhayr
    Apr 01, 2008 @ 22:43:52

    salam. ana nak tahu pasal al al bayt dot net tu. apa url nya?

    Balas

  2. ibnrajab
    Apr 01, 2008 @ 23:11:45

    Walaikum salam akhi..

    ahlan.. lama x dengar citer anta.. terima kasih sudi berkunjung ke blog ana yg tak seberapa ni.. utk join al-bayt group, anta send emel ke email ana ibnrajab@yahoo.com

    Jom la join group kita tu.. ramai dlm sana kawan2 kita.. TQ

    Balas

  3. kimi exrajang
    Apr 02, 2008 @ 00:18:25

    Lama tak dengar crito ustaz. ambo duk sk kerunai gerik mula tahun ni…macam mana keadaan rajang…. ok ker?

    Balas

  4. ibnrajab
    Apr 02, 2008 @ 12:59:04

    Ooo.. dah kelik klate dah.. (gerik mcm masuk klate dah lah).. tahniah laa.. rajang ok.. tapi saya tengah sambung blajar kat UKM.. buat MA.. jom jalan2 Bangi

    Balas

  5. kimi exrajang
    Apr 02, 2008 @ 20:25:36

    ambo byk tugas…. ingat duk kwsn kg koho ringan…. rupanya byk beban….. sabtu atau ahad wajib dah tuisyen boucer… kela tambaha lg…. nk balik kg susah hujung minggu…
    lagu ni lah jadi cikgu…… lain parti lagi la ribut… teruskan jah la…..
    ustaz masih lg kontrak bwh rajang ke ni…..kirim salam ko saing2..

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: