Kamus al-Miftah

Bismillahirrahmanirrahim..

Berita baik untuk para peminat, pelajar, pengajar dan profesional bahasa Arab. Kini anda boleh memiliki sebuah Kamus Arab – Melayu – Inggeris (Kamus al-Miftah) yang pertama seumpamanya di Malaysia. Kamus ini mengandungi 60k (ribu) kata dasar bahasa Arab, pecahan entri berlainan makna, kata seerti bahasa Arab, makna perkataan Arab dalam bahasa Melayu dan Inggeris, 3000 entri bergambar, 48 ms daripadanya berwarna dan menyediakan pencarian terus tanpa kata dasar.

Kamus ini juga menyediakan maksud-maksud istilah modern dan juga klasik dalam bidang-bidang utama seperti undang-undang, kimia, biologi, perdagangan, astronomi, bahasa, geologi, sastera, falsafah, psikologi, ekonomi, fizik, mantik, politik, sukan, alam burung, flora dan fauna, serangga dan haiwan, penyakit, komputer, muzik dan bidang-bidang lain yang ada di Malaysia.

Harganya pula ialah RM250 tanpa kos penghantaran. Ana dapat terus daripada penulis sendiri. Untuk pengetahuan, kamus ini diterbitkan oleh syarikat al-Azhar Media yang merupakan projek mahasiswa al-Azhar Mesir. Jika ada yang berminat boleh sms ana atau email ibnrajab@yahoo.com. Ana boleh tolong belikan untuk anda dan menghantarkannya ke alamat rumah (dengan disertakan bayaran pos) atau kalau dekat ana boleh hantar by hand. Ana dapati kamus ini memang bermanfaat.

Untuk lebih maklumat, sila layari laman web kamus ini di sini

Sekian, sekadar berkongsi.. wassalam.

Advertisements

1 Komen (+add yours?)

  1. fatah
    Mac 05, 2015 @ 23:13:22

    nk beli bgmna? bleh whtsp sy… sng skt 0143449647

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: