Miliki rumah di sekitar UMK

Salamullahi’alaikum wbt..

Hari ini dengan tidak semena-mena, ana dapat panggilan dari pihak pemaju perumahan yang sedang buat rumah ana di Tok Bali, Pasir Puteh Kelantan. Beliau memberitahu projek perumahan ana itu telah habis dijual. Patutlah ana lihat projek tu dah hampir siap. Hasrat untuk menduduki rumah sendiri hujung tahun ini harap akan kesampaian. InsyaAllah.

Beliau juga memberitahu ada satu lagi kawasan berdekatan taman perumahan ana itu baru dan sedang dibangunkan. Ada rumah teres satu tingkat dan ada juga rumah semi-D. Masing-masing dengan harga bermula RM90,000 dan RM169,000. Maksudnya kalau rumah conner-lot tu mungkin kena tambah la sikit lagi.

Jadi kalau lah ada dalam kalangan pelawat Kalam IbnRajab yang berminat. Boleh lah hubungi ana melalui email (ibnrajab@yahoo.com) ataupun hs (0194390749). Samada untuk diduduki sendiri ataupun untuk disewa. Sebab kawasan itu (Kandis, Bachok, Kelantan) adalah sangat hampir dengan Universiti Malaysia Kelantan (UMK), Kolej Islam Sain Teknologi (KIST), Bandar Maritim dan pusat peranginan Tok Bali, Pusat Giat Mara Bachok dan beberapa buah sekolah rendah dan menengah.

Sekian, wassalam.

Advertisements

7 thoughts on “Miliki rumah di sekitar UMK

  1. sikinisma

    Salam…

    rumah…cepat-cepat beli rumah…umah saya sekarang rm 150 ribu masa tahun 2006 siap – sebelah rumah saya ada umah baru siap awal tahun nih rm 200 ribu..dan yg terakhir harga rumah selepas minyak naik..brg lain naik rm 250 ribu ..semua harga ni rumah utk rumah banglo sebuah 4 bilik dengan tanah sekali…kawasan bukit payong Marang..tiada univ. atau tempat pengajian tinggi hanya ada sekolah rendah dan menengah sahaja..

    sekadar makluman..utk jenis rumah..kawasan rumah tersebut..sekian!

    IbnRajab: maklumat yang baik.. sebagai anggota perkhidmatan awam, kita perlu ambil peluang beli rumah dengan loan kerajaan..jgn sekali2 beli rumah guna loan bank.. terima kasih atas perkongsian maklumat..

  2. eifaa

    salam…sy berminat nk tau pasal kwsn perumahan yg dlm proses kt area taman perumahan anta..ble x tlg bg detail ckit kt area mana projek tu n pemaju yg terbabit supaya sng sy nk dptkan lebih info…terima kasih bebanyak..sy n suami tgh merancang nk wat pelaburan mse dpn ni..harap2 Allah permudahkan…

    IbnRajab: rmh ana area Bachok-Tok Bali.

  3. eifaa

    salam..kalau baru posting n x confirm lg mcamana ek?dh ble guna loan gov ke?harap sgt nk beli rmh yg ustaz bgtau kt tok bali tu..

    IbnRajab: dah confirm baru bolh apply gov loan.

  4. raihah rashid

    salam…cik…saya harap cik boleh bantu saya….cik…saya sedang mencari rumah di area kuala terengganu…klo cik ade info atau cntc no siapa yang dapat membantu saya….saya ucapkan jutaan terima kasih yang tak terhingga….terima kasih banyak cik…
    salam…

    IbnRajab: ana di area Bachok, Kelantan. Jauh tu KT. ana x de ctc.

  5. wan

    salam, boleh tak tlg tgkkan untuk saya kalau-kalau ada rumah untuk disewa? saya ingat nak sangat2 kalu blh secepat mungkin

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s