Mengotakan janji

Bismillahirrahmanirrahim

Salamullahi’alaikum warahatuhu wabarakatuhu waridhwanuh

“Bila nak gi KL?” itulah soalan yang selalu anak-anak tanya? Bagi mereka cuti ini terlalu panjang dan menyeksakan kerana terpaksa dihabiskan di kampung sahaja. Melihat kepada saudara-saudara terdekat yang pulang bercuti dan berhari raya menambahkan lagi derita terperap sahaja. Tambahan lagi, sebelum ini selalu mereka di bawa ke hentian bas untuk wada ana ke UKM Bangi. “Abi ke KL, bawalah kami sekali”. “Nantilah, cuti sekolah abi bawa jalan-jalan Putrajaya..” janji terpatri.

Mengotakan janji, hari ini insyaAllah perjalanan kami akan bermula menuju ke Lembah Klang, Bangi, Putrajaya hingga ke Perlis kemudian akan balik semula ke Kelantan melalui jalan Grik-Jeli. Semoga rehlah ini diberkati Allah. Ianya dilakukan sempena menyahut seruan al-Quran agar memperjalankan anak-anak melihat kebesaran Allah di samping juga menyahut pepatah orang-orang tua ‘Jauh perjalanan, luas pengalaman’.

Ramai juga sanak-saudara yang ada dalam list ziarah ana kali ini. Moga diberi kesempatan oleh Allah. Tujuan utama ialah nak ke UKM, jumpa penyelia buat kali pertama selepas proposal tesis ana diluluskan tempohari. Bersemangat besi waja ni.

Program anak sulong tu nak ke Zoo Negara lah, Muzium dan macam-macam tempat yang membawa nama negara lagi. Semoga segala-galanya dipermudahkan. Wallahu aklam.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: