Jadual Gaji Kakitangan Awam 2009

Jadual Gaji 2009

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam perpaduan

Melihat kepada statistik kunjungan pelawat Kalam IbnRajab, didapati ramai sekali (top 5) yang berminat melihat (view) entry Jadual Pembayaran Gaji Kakitangan Awam 2008. Maka sekali lagi ana sertakan jadual bayaran gaji kakitangan awam untuk tahun 2009 sebagai rujukan dan panduan semua pengunjung. Rancanglah kewangan dengan bijaksana.

Sebenarnya jadual ini atau lebih tepat pekeliling berkenaan boleh didapati di laman Jabatan Akauntan Negara. Sesiapa yang berminat menyimpan pekeliling tersebut bolehlah download di sini.

Wassalam.

Advertisements

34 thoughts on “Jadual Gaji Kakitangan Awam 2009

  1. shahardin ahmad

    Tarikh lahir ‘Aidi Bassyar sama dengan tarikh lahir saya.
    Tarikh lahir saya pada 10 Okt 1957.

    IbnRajab: ya ka. trima kasih tuan, sudi singgah blog ana

  2. Askum us.zam**….moga dirahmati Allah…Apa habaq??!!…lama tak dgr citer…apa2 pun…trima kasih atas tunjuk ajar dan panduan hidup yg diberi semasa di Urdun dulu…

    Tarikh gaji tu…utk kakitangan k’jaan yg persekutuan jer kott….

    IR: ana tak sure pulak.. rasa mcm hampir sma kot

  3. satu lagi…awat ust tak buat ruangan cbox???…bleh gak nyembang2 kat situ…hehehe…

    IbnRajab: ahlan akhi. kat wordpress tak leh letak cbox. jadual gaji ni utk kakitangan awam rasanya trmasuk kakitangan kjaan ngeri. wallahu aklam

  4. aidaz

    terima kasih atas info ttg jadual gaji. saya tertarik dgn bahan yang ada di sini, tapi belum berkesempatan utk betul2 membacanya. terima kasih kerana sudi berkongsi dan semoga berjaya dalam tesis. blog saya masih belum sempurna

    IbnRajab: ya ka, alhamdulillah. ada masa dtg jenguk lagi ya. ๐Ÿ™‚

  5. LINDA WATI BT ABDUL AZIZ

    askm..blh x…emelkan jadual gaji untuk DGA32 kat saya….
    terima kasih

    IbnRajab: maaf, ana x ada jadual gaji, jad pembyran gaji ni pun ana copy paste dr JPA

  6. assalamualaikum…. saya ingin sekali nak tengok statistik bagi skim gaji bagi pekerja-pekerja kerajaan seperti guru, askar, doktor, dan lain-lain. baloeh x? saja nak tengok perbandingan..

    IbnRajab: maaf, ana takde simpanan jadual2 tu.. cuba cari dlm web jpa, rasanya ada kat sana

  7. ahmad hussain

    salam sedare… nak tnya sket kalau saya lulus PTK 4, 4 tahun 2008: tp saya sedang belajar full time (sejak Julai 2006) & tamat pd 30 Jun 2009, 1 Julai start bertugas…agak2 sedare saya layak ke dapat manfaat drp kelulusan PTK tu…atau patut ke saya dapat…trima kasih sedare

    IbnRajab: kalau dapat cuti belajar bergaji penuh, maka perkhdimatan tak putus, maknanya kalau lulus PTK 4,4 sptutnya dpt kenaikan gaji (spt mrk yg sedang bertugas di Jabatan) wallahu aklam.

  8. Lau

    salam sejahtera…. satu soalan dari saya…. saya lulus PTK 4,3 tahun lepas dan saya ulangi tahun ini lulus 4,4. boleh ke anjakan gaji dari P2 ke P3 dilakukan pada tahun ini juga atau kena tunggu hingga tahun hadapan. kenaikan gaji bulan oktober. kalau jabatan kata tunggu tahun depan apa yg perlu saya lakukan. tolong bantu.

    IbnRajab: pedpt dan pengalaman ana, kalau dah lulus, jabatan buat apa yg sepatutnya.. sbb semua tu rekod. tahniah lulus PTK

  9. bungalestari

    rupanya bagus ada jadual gaji……….gooodddddddd jobbbbbbbbbbbbbbbbbb

    IbnRajab: terima kasih atas kunjungan

  10. sempat la nak raya dgn gaji.. raya 27, gaji 25.. hari raya br nak kena bayar harga lembu korban.. hehe.. pastu, dan juga kalau nak buat tapai (2 hr sblm raya) dan ketupat (sehari sblm raya).. lagi pun, duit utk raya lama dah simpan.. tunggu tiba je.. ๐Ÿ™‚

  11. Tk, sng sy rujuk. Cuti sek ni duit byk guna. Harap Pm sudi gak bagi tambahan RM 500. Bukan apa bln Jan byk guna duit roadtax dua kete dan kpluan anak2 sek.

    IR: alhamdulillah

  12. Pingback: Jadual Gaji Kakitangan Awam 2011 « IbnRajab Online

  13. Pingback: Jadual Gaji Kakitangan Awam 2012 « IbnRajab Online

  14. Pingback: Jadual Bayaran Gaji Kakitangan Awam 2009 | My Terkini

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s