Jadual Gaji Kakitangan Awam 2009

Jadual Gaji 2009

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam perpaduan

Melihat kepada statistik kunjungan pelawat Kalam IbnRajab, didapati ramai sekali (top 5) yang berminat melihat (view) entry Jadual Pembayaran Gaji Kakitangan Awam 2008. Maka sekali lagi ana sertakan jadual bayaran gaji kakitangan awam untuk tahun 2009 sebagai rujukan dan panduan semua pengunjung. Rancanglah kewangan dengan bijaksana.

Sebenarnya jadual ini atau lebih tepat pekeliling berkenaan boleh didapati di laman Jabatan Akauntan Negara. Sesiapa yang berminat menyimpan pekeliling tersebut bolehlah download di sini.

Wassalam.

Advertisements

34 Komen (+add yours?)

  1. gerektua
    Dis 31, 2008 @ 23:44:23

    oooh ada jadual rupanya…. hehehe

    IbnRajab: ada ๐Ÿ™‚

    Balas

  2. habidaiya
    Jan 02, 2009 @ 11:41:19

    senang nk buat belanjawan bulanan…

    IbnRajab: ๐Ÿ™‚

    Balas

  3. cheng1979
    Jan 08, 2009 @ 08:56:11

    Salam… hehehe tak tau pon ade jadual ni… terima kasih info ini

    IbnRajab: wa’alaikumussalam. tq singgah

    Balas

  4. shahardin ahmad
    Jan 12, 2009 @ 13:00:08

    Tarikh lahir ‘Aidi Bassyar sama dengan tarikh lahir saya.
    Tarikh lahir saya pada 10 Okt 1957.

    IbnRajab: ya ka. trima kasih tuan, sudi singgah blog ana

    Balas

  5. Adereza
    Jan 13, 2009 @ 15:04:25

    Askum us.zam**….moga dirahmati Allah…Apa habaq??!!…lama tak dgr citer…apa2 pun…trima kasih atas tunjuk ajar dan panduan hidup yg diberi semasa di Urdun dulu…

    Tarikh gaji tu…utk kakitangan k’jaan yg persekutuan jer kott….

    IR: ana tak sure pulak.. rasa mcm hampir sma kot

    Balas

  6. Adereza
    Jan 13, 2009 @ 15:05:57

    satu lagi…awat ust tak buat ruangan cbox???…bleh gak nyembang2 kat situ…hehehe…

    IbnRajab: ahlan akhi. kat wordpress tak leh letak cbox. jadual gaji ni utk kakitangan awam rasanya trmasuk kakitangan kjaan ngeri. wallahu aklam

    Balas

  7. aidaz
    Jan 14, 2009 @ 22:13:31

    terima kasih atas info ttg jadual gaji. saya tertarik dgn bahan yang ada di sini, tapi belum berkesempatan utk betul2 membacanya. terima kasih kerana sudi berkongsi dan semoga berjaya dalam tesis. blog saya masih belum sempurna

    IbnRajab: ya ka, alhamdulillah. ada masa dtg jenguk lagi ya. ๐Ÿ™‚

    Balas

  8. LINDA WATI BT ABDUL AZIZ
    Jan 29, 2009 @ 13:33:52

    askm..blh x…emelkan jadual gaji untuk DGA32 kat saya….
    terima kasih

    IbnRajab: maaf, ana x ada jadual gaji, jad pembyran gaji ni pun ana copy paste dr JPA

    Balas

  9. sarah
    Feb 17, 2009 @ 11:12:23

    hahaha

    IbnRajab: wa sonoknya dia ๐Ÿ™‚

    Balas

  10. zainace
    Mac 18, 2009 @ 16:00:22

    assalamualaikum…. saya ingin sekali nak tengok statistik bagi skim gaji bagi pekerja-pekerja kerajaan seperti guru, askar, doktor, dan lain-lain. baloeh x? saja nak tengok perbandingan..

    IbnRajab: maaf, ana takde simpanan jadual2 tu.. cuba cari dlm web jpa, rasanya ada kat sana

    Balas

  11. zul
    Apr 26, 2009 @ 14:44:09

    hoooooooooooooreeeeeeeeee gaji lagi………. msti bonus tahun nie pun lumayannnnnn PM BARU KATA KANNNNNNN

    Balas

  12. mursyidah
    Mei 08, 2009 @ 10:16:32

    nak cari tentang asal usul bahasa arab

    Balas

  13. ctsaypool
    Mei 16, 2009 @ 07:58:32

    Harap2 bbonus ada tahun ni…………

    Balas

  14. MBIAK SARAWAK
    Mei 19, 2009 @ 18:20:11

    GAJI XGAJI SME JE…HU3…SEDIH JE RSE..TP WLAUAPPUN,GJI TTP CRE HALAL KN.HE3

    Balas

  15. ahmad hussain
    Jun 28, 2009 @ 12:19:23

    salam sedare… nak tnya sket kalau saya lulus PTK 4, 4 tahun 2008: tp saya sedang belajar full time (sejak Julai 2006) & tamat pd 30 Jun 2009, 1 Julai start bertugas…agak2 sedare saya layak ke dapat manfaat drp kelulusan PTK tu…atau patut ke saya dapat…trima kasih sedare

    IbnRajab: kalau dapat cuti belajar bergaji penuh, maka perkhdimatan tak putus, maknanya kalau lulus PTK 4,4 sptutnya dpt kenaikan gaji (spt mrk yg sedang bertugas di Jabatan) wallahu aklam.

    Balas

  16. Lau
    Jul 29, 2009 @ 07:40:50

    salam sejahtera…. satu soalan dari saya…. saya lulus PTK 4,3 tahun lepas dan saya ulangi tahun ini lulus 4,4. boleh ke anjakan gaji dari P2 ke P3 dilakukan pada tahun ini juga atau kena tunggu hingga tahun hadapan. kenaikan gaji bulan oktober. kalau jabatan kata tunggu tahun depan apa yg perlu saya lakukan. tolong bantu.

    IbnRajab: pedpt dan pengalaman ana, kalau dah lulus, jabatan buat apa yg sepatutnya.. sbb semua tu rekod. tahniah lulus PTK

    Balas

  17. bungalestari
    Jul 29, 2009 @ 21:53:06

    rupanya bagus ada jadual gaji……….gooodddddddd jobbbbbbbbbbbbbbbbbb

    IbnRajab: terima kasih atas kunjungan

    Balas

  18. zawawi
    Ogo 24, 2009 @ 07:22:30

    baguih gak ada jadula gaji ni, tambah lagi time pokai cam ni… boleh ingat2 skit, tq ust

    IR: tk kembali..

    Balas

  19. intan
    Ogo 24, 2009 @ 13:50:27

    salam.nak tanyer,ader ker bonus thn ni?

    IR: w’salam. sama2lah kita tunggu

    Balas

  20. Bohari Kamis
    Sep 01, 2009 @ 11:00:33

    terima atas jadual gaji……….

    Balas

  21. matahari
    Sep 09, 2009 @ 13:11:50

    Pay slip da masuk…gaji pun da masuk…bonus je x masuk lg…

    Balas

  22. wan
    Okt 16, 2009 @ 23:04:34

    salam. kepada kekwn yg mau jadual gaji utk gred DG, W, & N. email kpd wawan7443@yahoo.com.

    Balas

  23. FATIN
    Okt 30, 2009 @ 12:08:10

    napa gaji bulan 11 tu lambat… cause org nak jugak kan balik kg sambut raya haji.. lagi lak cuti sekolah masa tu.. betul tak?

    Balas

  24. abu huzaifah
    Nov 11, 2009 @ 11:24:06

    bulan 11 pun patut bagi awal sebab raya haji…tak peka ke orag yang buat jadual ni?tk abu basyar

    Balas

  25. ibnrajab
    Nov 11, 2009 @ 13:59:49

    sempat la nak raya dgn gaji.. raya 27, gaji 25.. hari raya br nak kena bayar harga lembu korban.. hehe.. pastu, dan juga kalau nak buat tapai (2 hr sblm raya) dan ketupat (sehari sblm raya).. lagi pun, duit utk raya lama dah simpan.. tunggu tiba je.. ๐Ÿ™‚

    Balas

  26. JUN
    Nov 16, 2009 @ 11:31:14

    k la tu..gaji 25 hrbln bulan n0v ni…asyik awal x blh gak..nnt cpat hbs..
    tapi k ada jadual pembayaran gaji..boleh ler bjet..heee

    Balas

  27. cynn
    Nov 17, 2009 @ 10:42:04

    blh email tak jadual terima pencen 09

    IR: maaf, x de dlm smpanan

    Balas

  28. sima
    Nov 23, 2009 @ 03:54:08

    npe la gaji bln nov ni lmbt sgt…

    Balas

  29. sima
    Nov 23, 2009 @ 03:55:08

    npe la gaji bln ni lmbt sgt…
    bg la cpt ckit…

    Balas

  30. ana
    Dis 11, 2009 @ 13:44:48

    Tk, sng sy rujuk. Cuti sek ni duit byk guna. Harap Pm sudi gak bagi tambahan RM 500. Bukan apa bln Jan byk guna duit roadtax dua kete dan kpluan anak2 sek.

    IR: alhamdulillah

    Balas

  31. Trackback: Jadual Gaji Kakitangan Awam 2011 « IbnRajab Online
  32. Trackback: Jadual Gaji Kakitangan Awam 2012 « IbnRajab Online
  33. Trackback: Jadual Bayaran Gaji Kakitangan Awam 2009 | My Terkini

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: