Jadual gaji kakitangan awam 2010


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam perpaduan

Melihat kepada statistik kunjungan pelawat IbnRajab Online ini, didapati masih ramai dalam kalangan pengunjung yang berminat melihat (view) entry Jadual Pembayaran Gaji Kakitangan Awam. Maka sekali lagi, dan mungkin tahun ini lebih awal ana panjangkan jadual pembayaran gaji kepada kakitangan awam untuk tahun 2010 sebagai rujukan dan panduan semua pengunjung. Rancanglah kewangan dengan bijaksana semoga setiap yang kita dapat akan bermanfaat.

Sebenarnya jadual gaji ini adalah sebahagian daripada isi pekeliling berkenaan (bilangan 6 tahun 2009) yang dikeluarkan oleh Akauntan Negara Malaysia (ANM) dan ia boleh didapati di laman Jabatan Akauntan Negara Malaysia. Sesiapa yang berminat menyimpan pekeliling tersebut bolehlah download di sini.

Begitu juga, sesiapa yang berminat menyimpan jadual ini, sama ada dalam blog mereka, facebook, atas desktop komputer dan sebagainya bolehlah download di sini. Atau klik sahaja pada jadual di atas, anda akan dibawa ke satu link untuk memudahkan anda berbuat demikian (muat-turun).

Sekian, wassalam.

p/s: nampaknya Kerajaan telah mengambil kira Hari Raya Aidiladha juga untuk dibayar gaji lebih awal pada tahun hadapan. Alhamdulillah..

Advertisements

26 thoughts on “Jadual gaji kakitangan awam 2010

  1. Siti Fatimah Ahmad

    Assalaamu’alaikum

    Saya dah sedut untuk laman saya tahun depan… harap diizinkan.. hang lagi hebat… baru November 2009 dah bagi orang geram nak belanja tahun 2010.. he..he…

    Tahniah untuk kita berdua kerana tak lama lagi kita selesai belajar… hai… kita ni dah nak balik mengajar dan bermain-main dengan ISO juga MQA lepas ni… harap sudah bersedia dari segi mental dan fizikal.. pasti rindu nak belajar lagi lepas ni…

    Salam mesra dari Bangi.. Nampaknya tak balik raya haji ni kerana bab 5 belum siap lagi… pening juga buat bab 5 ni..

    SELAMAT HARI RAYA EIDUL ADHA 1430H.

    IR: wa’alaikumussalam warahmatullah ustazah.
    bagus jadual gaji ni guna utk buat perancangan awal. pun begitu, kt hanya merancang tp Tuhan menentukan. InsyaAllah, sama2 kt balik bekerja. Ada rezeki sambung mengaji lagi. semoga Allah permudahkan. Amien

  2. pelangi senja

    emm…saya pon dok cari jadual gaji taun 2010 sbb nk bajet jugak la…maklum la anak dah start sekolah taun depan ni. kena rancang jugak perbelanjaan supaya hak anak dapat dipenuhi sbb wajib

    IR: betul..

  3. nurul azwa

    assalamualaikum wbt..
    sy minta izin ambil jadual pmbayaran gaji ni utk simpanan… terima kasih krn memberi kemudahan pada pngunjung blog anda.. =)

    IR: w’salam. blh. alhamdulillah

  4. Salam tuan,

    Mohon izin sedut jadual gaji utk kegunaan blog saya. Sudi2lah kiranya singgah di blog saya yg berkaitan dengan kewangan. Terima kasih

    IR: w’salam. pnjg2kanlah jadual tersebut utk dimanfaatkan oleh seramai mungkin, itulah yg ana niatkan. alhamdulillah. ana dah jenguk n tambah blog sdr/i dlm blog ini. tq

  5. ku mohammad

    salams tuan..

    mohon izin untuk copy dan paste di blog dan FB..semoga allah panjangkan umur dan murahkan rezeki tuan..

    wsalam..

    IR: w’salam. izin

  6. Salam… terima kasih atas paparan jadual… minta izin untuk letak dalam blog sekolah saya. syukran…

    IR: sikda masalah. mun dpt sertakan sekali link blog ini utk tujuan perkongsian ilmu semata-mata. wallahu aklam

  7. Pingback: Jadual Persekolahan 2010 « IbnRajab Online

  8. Assalamualaikum..lama x jenguk Blog Utz..sbuk dgn FB..bagus juga kalau ada jadual gaji..dapat la membuat perkerian untuk bulan seterusnya..wassalam

    IR: w’salam. bagus, mmg bagus. 🙂

  9. Pingback: Jadual Gaji Kakitangan Awam 2011 « IbnRajab Online

  10. Assalamualaikum… I love the concept of ur blog n would like to ask permission for using some of the contents that I think relevant to my topic. Please visit my blog too. Thanks!

  11. Pingback: Jadual Gaji Kakitangan Awam 2012 « IbnRajab Online

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s