Windows 7

Seronok guna Windows 7 yang baru ana install nih. Sangat mesra pengguna “user friendly”. Nak install apa-apa program yang disupport oleh Windows sangat senang. Contoh nak install keyboard untuk menaip jawi atau Arab. Jika dulu terpaksa cari CD installer bila nak tambah keyboard input, tetapi dengan Windows 7 yang baru ni, anda perlu ke Control Panel dan Add Langguages sahaja.

Nak runing apa-apa program pun laju. Tak ada sekat-sekat lagi sejak ana guna windows 7 dari awal Jan lepas. Paling seronok, tak perlu pening-pening cari driver apabila nak format komputer seperti selalunya. Apabila komputer dah siap tersedia dengan Windows 7, anda ambil menu “manage” sahaja dekat “My Computer” seterusnya Windows 7 akan membantu anda mencari apa-apa driver yang diperlukan oleh komputer anda secara atas talian (online).

Jom mari ramai-ramai bertukar kepada Windows 7.

Advertisements

2 Komen (+add yours?)

  1. hero Miri
    Feb 06, 2010 @ 08:50:55

    kalu ana pakai window xp seblmni ,,boleh ko tukar ke windw 7…support ko tak? ana masih guna intel celeron lagi..

    IR: ana cadang anta delete dulu xp.. tukar terus.. x main la renovate2 ni.. hehe

    Balas

  2. mijie
    Feb 18, 2010 @ 13:08:31

    ana rase lebih baik guna window XP kalau intel celeron..minimum window 7 adalah intel duo core, memory 1 GB..tapi kalau nak guna pun boleh tapi berat lah sikit..

    IR: betul tu. sekurang2nya pentium M (stkt ni, perfomance dia ok je). Memory 1.5Gb. Space pun kena besar at least 60Gb. Wallahu aklam

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: