Nahu al-Quran

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh

Setelah sebulan lebih berusaha menyiapkan pembetulan disertasi selapas tamat viva tempohari, maka hari ini, dengan rahmat dan inayah Allah SWT jua, karya kecil dalam dunia akademik yang besar itu selamat diserahkan kepada pihak PPS, UKM. Ada rezeki, dapatlah konvo akhir tahun ni kot. InsyaAllah.

Terima kasih diucapkan kepada semua pihak yang mendoakan kejayaan ana dalam peringkat pengajian sekarang ini. Ada rezeki umur dan kesihatan, rasanya ingin saja diteruskan perjuangan ilmiyah yang tidak bersempadan itu. Mencuba sebenarnya. Dengan izin, hidayah, ilham dan inayah Allah jua tentunya. Terima kasih mak dan ayah, adik beradik, rakan-rakan dan sahabat. Serta sesiapa jua di luar sana yang sama-sama menyumbang ke arah menyuntik semangat juang diri ini.

Kepada yang berminat dalam kajian berkenaan teori nahu al-Quran, bolehlah mendekati sedikit dapatan daripada disertasi ana ini. Mudah-mudahan membantu. Untuk itu, anda boleh memuat turun absrak dalam bahasa Melayu dan Inggerisnya di sini. Sekiranya anda ingin merujuk kepada sebuah disertasi secara keseluruhannya, harap berhubung terus secara peribadi dengan ana (email/sms/call). Perkongsian ilmu itu adalah dituntut.

Sekian, alhamdulillah thumma alhamdulillah. Wassalam.

Advertisements

2 Komen (+add yours?)

 1. azman
  Mei 13, 2011 @ 19:22:37

  assalamualaikum…..
  semoga ustaz berada di dalam keadaan yang sihat sejahtera hendaknya… ustaz, saya berminat untuk dapat desertasi penuh mengenai tajuk teori nahu alquran tersebut…

  syukran jazilan….

  IR: w’salam.. terima kasih.. ana x buat ttg teori nahu al-Quran.. ada kaitan sikit2 sj

  Balas

 2. sabiha
  Jul 09, 2013 @ 09:17:38

  assalamualaikum.. sekolah kami mendapat projek untuk subjek bahas arab.. kami dikehendaki untuk mencari jumlah ismiah dalam surah alquran. terutamanya.. surah ali imran, al nisaa, al maidah dan al an’am.. boleh kah ustaz bantu kami untuk mencari bahan. 🙂 http://sabieha.blogspot.com/

  Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: