Gesaan Qunut Nazilah

KUALA LUMPUR, 1 Jun: Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang mengarahkan seluruh ahli, kepimpinan dan penyokong PAS serta minta mumat Islam di seluruh dunia agar membaca Qunut Nazilah dalam tiap-tiap sembahyang lima waktu bermula hari ini.

Demikian dimaklumkan oleh setiausaha politiknya, Dr Ahmad Samsuri Mokhtar dalam satu kenyataan ringkas kepada Harakahdaily, sebentar tadi.

Ini, katanya bagi memohon kepada Allah agar dibinasakan rejim zionis Israel serta diberikan kekuatan kepada kumpulan sukarelawan yang sedang ditahan dan berhadapan dengan rejim zionis itu di Gaza dan seluruh dunia.

Sumber: HarakahDaily. Qunut Nazilah.

Advertisements

One thought on “Gesaan Qunut Nazilah

  1. kalu umat di malaysia, saya percaya ramai yang jarang baca qunut apatah lagi qunut nazilah, mungkin tak tau apa itu qunut lagi ramai dari yang tau, sistem pendidikan malaysia lebih menekankan keduniaan walaupun sekolah agama, cemerlang jawab periksa lebih penting darpada cemerlang menghayati pembelajaran, setakat jawab periksa, saya rasa ramai orang bolih jadi cemerlang walaupun hanya beli satu buku soalan peperiksaan, kemudian hafal sahaja soalan dan jawapan, tak payah ke kelas, tak payah menghayati ilmu, berbalik kepada qunut, bahkan ia menjadi satu bahan lawak; panjang atau pendek?, waima para guru @ ustaz sendiri mempersendakan qunut…..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s