Memoir

Terima kasih semua ketua-ketuaku di alam pekerjaan profesional. Jasamu dikenang!

1. Sebagai GPI SM Teknik Matang saya dipimpin oleh;

  • Pn. Johara Zen (2001-2005)
  • En. Catter Ballang Kapong (2005-Feb 2006)

2. Sebagai Pensyarah IPG Kampus Rajang;

  • En. Nicholas Ugul (2006-2010)
  • En. Raymond Gay (2010-Feb 2011)

3. Sebagai Pensyarah IPG Kampus Sultan Mizan;

  • Dr. Hjh. Samsiah Mustafa (2011-2012)
  • En. Zakaria Hussin (2012-2013)
  • En. Kamarudin Hashim (2013-2014)
  • Dr. Hj. Mohd Aziz Mohd Din (2014-kini)

Mereka adalah pencorak sifat profesionalisma diri ini secara praktikalnya. Jazakumullah khayran!

Advertisements

8 thoughts on “Memoir

  1. puccca

    assalamualaikum

    saya nak bertanya bagaimana jika saya nak memohon untuk menjadi guru jika saya mempunyai diploma pelancongan…

    sebenarnya saya tidak berminat langsung dalam pelancongan..
    dan sekarang saya berminat untuk menjadi guru…

    Sekarang saya buntu, masih adakah lagi peluang untuk saya menjadi guru
    jika ada, bagaimana caranya?
    Saya amat berharap agar seseorang dapat membantu..

    lagipun ibu dan bapa saya tidak langsung mempedulikan cita-cita saya..

    Tolong lah bantu saya…

    IR: kena dptkan Ijazah dulu, kemudian apply KPLI

  2. aida

    Salam, sy skg ni dlm kpli ambilan jan 2009. Awak masih ada harapan nak jd cikgu… Saya nasihatkan awak rajin-rajin la lawat web kpm ni n selalu jugak baca paper pasal pengambilan guru..
    awak bileh guna spm awak untuk apply guru, n berenti diploma awak skg ni… or ada lagi satu jalan, teruskan diploma awak dgn result yg cemerlang and apply la kos pendidikan kat ipta, selalunya skg ni agak sengit nak dapat kos ni tapi make sure result u masa diploma memang gempak and english u bagus…

    IR: tksh sam, aida atas respon

  3. Izad

    Asallamu alaikum Ustaz: saya baru menjadi ahli d website ini.
    sy ingin bertanya , ada kah nas yg mengatakan istri wajib mendgr kata atau ckp suami,, sekian trima kasih.

    Wsalam

    Izad

    IR: w’salam Izad. terima kasih sudi bertandang.. ada sebuah hadis dr Rasulullah SAW mafhumnya, jika aku disuruh untuk menyuruh manusia sujud kpd selain Allah, nescaya akan aku suruh isteri2 sujud kepada suami mereka.. mentaati suami adalah suruhan agama termasuklah perkataannya, perbuataan dan kerelaan hati. Wallahu aklam

  4. Khairun Najah

    Assalamualaikum …. saya nak tnya, saya ada dgr org ckp … klau kita mimpi psal ssorng mninggal maknanya umur dia pnjang , inshaAllah … tpii klau kita mimpi psal diri kita sndiri yg mninggal, mcm mna pulak???

    IR: Allah aklam. tp bg sy, mimpi itu sbg peringatan.. berbahagia mrk yg sentiasa mengambil tazkirah yg dihadiahkan oleh Allah spt mimpi

  5. ust ibnrajab..blh bg emel x….saya ada perkara urgent nk tanya guna yg ni saya x tau

    IR: email shj ke ibnrajab[at]yahoo.com.. cuma maaf sekiranya saya lambat utk reply atau tak reply,, mungkin saya kekurangan ilmu atas pertanyaan tuan itu. Allah aklam

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s